Cocu krijgt staande ovatie bij afscheid

Phillip Cocu heeft zaterdagavond afscheid genomen van zijn actieve profloopbaan. Hij verloor met zijn sterrenteam met 5-1 van PSV.

Luís Figo bracht het afscheidsfeest op gang door na acht minuten in de korte hoek raak te knallen. De Portugese ex-international speelde Carlos Salcido uit en liet doelman Andreas Isaksson kansloos: 0-1.

PSV was daarna veel in balbezit, maar de ploeg van trainer Fred Rutten kon geen gelijkmaker forceren. De grootste kans ontstond na bijna een half uur voetballen, maar Ola Toivonen mikte jammerlijk naast. Kort daarna kwamen de Eindhovenaren toch op voorsprong via Nordin Amrabat.

In de tweede helft liep PSV uit naar een 5-1 overwinning door doelpunten van Ibrahim Afellay, Danny Koevermans en Danko Lazović (twee keer). De wedstrijd werd vooral voor het plezier gespeeld. Zo wist Marc Overmars zijn tegenstander Dirk Marcellis te poorten en deed Erik Pieters datzelfde bij Figo.

Phillip Cocu mocht zelf nog een doelpunt maken vanaf de strafschopstip, maar hij mikte op de paal. Drie minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel. Zijn drie zoontjes mochten het rugnummer acht omhoog houden, waarna een geëmotioneerde Cocu onder luid applaus het veld verliet.