Van der Sar denkt aan rentree in Oranje

Het is niet uitgesloten dat Edwin van der Sar volgend jaar onder de lat zal staan bij het Nederlands elftal tijdens het WK in Zuid-Afrika. Tijdens het Gala Voetballer van het Jaar, georganiseerd door Telesport, hield de ervaren doelman de deur naar Oranje open.

"Het is een nationale discussie," aldus Van der Sar. "Maar revalideren van mijn blessure is nu het belangrijkste. Daarna richt ik me op Manchester United en dan maar zien wat er met Oranje gebeurt," waarmee de sluitpost een rentree niet uitsluit.

De UEFA riep hem onlangs uit tot doelman van het jaar. "Als ik de lijst zie met keepers, die deze prijzen hebben gewonnen, ben ik blij dat ik er nu tussen sta," zei een trotse Van der Sar. "Vorig jaar won ik de Champions League en werd Petr Cech gekozen, nu verloor ik de eindstrijd en was ik de beste. Ik was blij verrast."

Het is volgens de recordinternational echter niet zo dat hij nog altijd beter wordt. "Ik heb al lange tijd een bepaald niveau en je moet niet vergeten dat de spelers om me heen fantastisch zijn. Met zo'n goede verdediging voel je je prettig. Ik denk dat ik dat uitstraal."

Van der Sar merkt wel dat hij een dagje ouder wordt. "Het fysieke en mentale herstel na een training of wedstrijd duurt wat langer. Het geheim van zo lang door keepen? Je lichaam goed onderhouden en op de juiste momenten je rust pakken."