Lopez gaat voor stoeltje bij US F1

José María López lijkt bijna zeker van een stoeltje bij het nieuwe Formule 1-team US F1. De Argentijn bezocht afgelopen week de thuisbasis van het team in Charlotte en bereikte een voorwaardelijke deal met het team. Hij moet dan wel sponsors meenemen naar het team.

Volgens Autosport is López daar goed mee bezig en heeft hij al 70% van zijn mee te nemen budget binnen. ”Tot nu toe hadden we het per telefoon besproken en omdat het proces goed verloopt hebben we het team persoonlijk bezocht en met Peter Windsor en Ken Anderson besproken. We hebben mondeling afgesproken dat we de deal volgende week af gaan ronden,” zei de Argentijn.

Volgens Windsor staat de 26-jarige coureur erg hoog op zijn verlanglijstje. López is een voormalige Renault-testcoureur en reed tussen 2004 en 2006 in de Formule 3000 en de GP2. Daarna keerde hij terug naar Argentinië waar hij eerst in de TC2000 saloon-serie. Daarin werd hij in 2008 kampioen en lijkt ook dit jaar weer de titel te pakken. Daarnaast reed López in 2008 enkele races in de FIA GT voor ACA Argentina Ferrari.