Honda naar CSKA Moskou

De 23-jarige VVV-Venlo-speler Keisuke Honda gaat definitief naar CSKA Moskou. Met ingang van januari 2010 tekent de Japanse international een vierjarig contract met deze Europese topclub.

Voorzitter Hai Berden van VVV-Venlo toonde zich op de laatste dag van het jaar 2009 zeer tevreden over de gevoerde onderhandelingen.Hai Berden: "Het waren langdurige, maar zeer constructieve onderhandelingen tussen de beide clubs en spelersmakelaar Kees Ploegsma. We zijn uiterst tevreden met het financiële resultaat, aangezien dit ons streefbedrag nagenoeg benadert. Uiteraard zien wij Keisuke Honda met lede ogen vertrekken, maar door deze transfer heeft VVV-Venlo een gezonde financiële basis gelegd voor de toekomst."

Vanuit een reeds Nieuwjaar vierend Japan liet Honda weten dat hij blij is met de overgang naar de Europese topclub CSKA Moskou. Hij verheugt zich op de wedstrijden in de Champions League. CSKA Moskou speelt op 14 februari thuis tegen Sevilla. Honda kwam precies twee jaar geleden, in januari 2008, van Nagoya Grampus Eight over naar VVV-Venlo en ontwikkelde zich in deze periode tot de spelmaker en absolute clubvedette.

Submitter:  Bron: FOK!sport