Sevilla zegeviert bij Barcelona in Copa

Sevilla heeft in de strijd om de Spaanse beker een belangrijke uitzege geboekt bij FC Barcelona. De cuphouder moest enkele dubieuze arbitrale beslissingen verwerken alvorens het met 1-2 van het veld stapte.

De ploeg van trainer Pep Guardiola trad aan met een hoop wijzigingen ten opzichte van het competitieduel tegen Villarreal. Zo kregen doelman Valdés, Zlatan Ibrahimovic en Xavi rust en mochten Gabriel Milito en Thiago Alcántara hun eerste seizoensduel spelen. Sevilla hield voornamelijk vast aan het team dat in La Liga won van Athletic, maar miste daarin ook al de geblesseerde topscorer Luís Fabiano en Africa Cup-klanten Frédéric Kanouté en Didier Zokora.

Op het natte veld in Camp Nou leken de keepers even te moeten wennen aan de gladde bal. Een vrije trap van Romaric werd door reservedoelman José Manuel Pinto maar net verwerkt terwijl ook Andrés Palop problemen kende. De herstelde Lionel Messi nam zijn ploeg aan de hand in het eerste bedrijf, maar overijverigheid zorgde ervoor dat er weinig echt gevaar van zijn voet kwam, afgezien van een poging op de paal. Sevilla had een goal moeten hebben toen Milito de bal per ongeluk naar de buitenspel staande Diego Capel speelde en de Spanjaard scoorde, maar de grensrechter meende dat hij door teamgenoot Arouna Koné werd aangespeeld.

Na rust kwam Sevilla plots op voorsprong. Diego Perotti, die op de flank terechtkwam doordat Jesús Navas geblesseerd afhaakte, ontsnapte op links, vond Koné en de spits tikte door naar Capel. De jeugdinternational aarzelde niet en verschalkte Pinto. Barcelona bracht na Ibrahimovic ook Sergi Busquets en Xavi in, om niet te verliezen. Een prachtpass van achteruit van Rafael Márquez zette de Zweed vervolgens vrij voor de keeper. Ibrahimovic omspeelde Palop en vond het lege net: 1-1. Vlak na de aftrap was het echter alweer gelijk. Capel ging na een duw van Dmytro Chygrynskiy maar wat graag naar de grond, en invaller Álvaro Negredo was vanaf elf meter trefzeker.

Vlak voor de twee goals had arbiter Alfonso Pérez Burrull een ogenschijnlijk legitieme treffer van Bojan afgekeurd terwijl Dani Alves' gelijkmaker vlak voor tijd ook niet door mocht gaan vanwege buitenspel. Dit terwijl de herhaling aangaf dat de Braziliaan zich op één lijn bevond met laatste man Ivica Dragutinovic. Volgende week kan Barcelona zich nog revancheren, als de return plaatsvindt in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te Sevilla.

FC Barcelona - Sevilla FC 1-2
 60' Diego Capel 0-1
 74' Zlatan Ibrahimovic 1-1
 75' Álvaro Negredo (Pen) 1-2

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Alfonso Pérez Burrull
 Gele kaart: Rafael Márquez, Bojan, Gabriel Milito, Maxwell, Dmytro Chygrynskiy, Thiago Alcántara (Barcelona), Julien Escudé, Fernando Navarro, Lolo (Sevilla)

Opstellingen:

FC Barcelona: Pinto; D. Alves, Chygrynskiy, G. Milito (Busquets/66), Maxwell; R. Márquez, Iniesta, Thiago (Xavi/71); Messi, Pedro (Ibrahimovic/46), Bojan.

Sevilla FC: Palop; Konko, Dragutinovic, Escudé, F. Navarro; Lolo (Duscher/82), Romaric; J. Navas (Renato/46), Perotti, D. Capel; A. Koné (Negredo/69).