[NHL] Blackhawks verslaan Sharks in extra tijd

In een duel om de toppositie in de NHL hebben de Chicago Blackhawks in de extra tijd een overwinning op de San Jose Sharks geboekt. Daardoor staan zij nu slechts één punt achter op de Sharks in plaats van de twee die ze voor deze wedstrijd achter stonden. Man van de wedstrijd werd Troy Brouwer met twee goals, waaronder de winnende.

In de eerste periode gingen de Sharks nerveus van start. Een aantal verdedigende fouten leverde al snel drie goals op voor de uit spelende ploeg. Dustin Byfuglien, Brouwer en Andrew Ladd scoorden binnen vier minuten drie goals. Vervolgens nam coach Todd McLellan een time-out om de spelers te kalmeren en het momentum van de Blackhawks te onderbreken. Vanaf dit moment gingen de Sharks beter spelen en waren zij de bovenliggende partij. Dit leidde al vrij snel tot de 3-1 via Joe Pavelski. Hij werkte de rebound van een schot van Marc-Edouard Vlasic binnen.

In de tweede periode domineerden de Sharks met negentien schoten op doel. Het duurde echter wel ruim zeventien minuten voordat ze scoorden, en daar was een powerplay-situatie voor nodig. Met Brent Seabrook op het strafbankje wist Pavelski zijn tweede van de avond te maken. Dit keer scoorde hij met een afstandsschot dat van richting veranderde via de schaats van Blackhawks-speler Marian Hossa.

De Sharks kwamen na vijf minuten in de derde periode met een goal van Manny Malhotra op gelijke hoogte. De verdedigend ingestelde center veranderde een schot van verdediger Rob Blake van richting en liet goalie Cristobal Huet kansloos. Waar je zou verwachten dat de Sharks de smaak te pakken zouden hebben en door zouden pakken, domineerden vanaf dat moment de Blackhawks. Zij wisten echter niet meer te scoren ondanks enkele hachelijke momenten, dus de wedstrijd ging de overtime in.

De Blackhawks gingen door waar ze mee bezig waren en scoorden nu wel na anderhalve minuut spelen. Brouwer maakte de winnende treffer met een individuele actie. Hij schaatste voor het doel langs en schoot tegendraads hard binnen. De Blackhawks hebben nu drie van de vier wedstrijden tegen de Sharks gewonnen.