Uitslag Arsenal - Manchester United

Manchester United heeft concurrent Arsenal in Londen een ruime nederlaag toegebracht. De ploeg van Sir Alex Ferguson won in het Emirates Stadium met 1-3 van The Gunners. Door de zege komen The Mancunians op een punt van koploper Chelsea. Arsenal volgt op vier punten.

De wedstrijd stond in het teken van aanhaken bij lijstaanvoerder Chelsea, dat zaterdag de koppositie verstevigde na een 1-2-winst op Burnley. Er lag dan ook veel druk op het duel tussen de nummer twee Manchester United en nummer drie Arsenal. De ploeg van Arsène Wenger bleek voor eigen publiek de druk niet aan te kunnen.

Na een half uur kwam de thuisploeg op achterstand. Arsenal-goalie Manuel Almunia verwerkte een voorzet van United-middenvelder Nani, die daarvoor een weergaloze actie in huis had, in zijn eigen doel: 0-1. De mannen van Ferguson deelden Arsenal een paar minuten later de volgende tik uit via Wayne Rooney. De aanvaller schoof de bal langs Almunia, nadat hij het leder ontving van Nani bij een snelle counter.

Arsenal kwam de twee doelpunten in de eerste helft niet meer te boven en zag de achterstand na rust verder oplopen. Ji-Sung Park scoorde kort na rust de derde treffer voor United met een simpele schuiver. The Gunners deden tien minuten voor tijd nog iets terug via Thomas Vermaelen. De Belg volleerde de bal vanuit een vrije trap van Samir Nasri via de rug van Johny Evans achter Edwin van der Sar. Meer dan een eretreffer bleek het na negentig minuten spelen niet te zijn voor de oud-Ajacied.