Mulder kijkt naar podium

Schaatser Ronald Mulder is er van overtuigd dat hij vandaag op de 500 olympische meter bij de mannen kans maakt op een plek op het podium. De Nederlands recordhouder was geblesseerd aan de enkel, maar liet vorige week in Calgary met een zeer snelle tijd zien klaar voor de strijd te zijn.

"Ik kijk stiekem met een schuin oog naar het podium. Veel zal echter afhangen van de vorm van de dag," zei de sprinter die pas half januari te horen kreeg van hij naar Vancouver mocht. Op de Richmond Olympic Oval wil hij vandaag niet voor spek en bonen meedoen. "Ook voor mij is dit dé wedstrijd. Natuurlijk stel je jezelf dan ook een doel. Ik wil vooral twee goede races rijden. Maar de Spelen zijn voor mij pas echt geslaagd als ik het podium haal."

Vorige week schaatste Mulder in Calgary een tijd van 34,59 seconden, waarmee hij vlak boven zijn nationaal record zat. "Misschien heb ik daar wel iets te hard geschaatst, waardoor de concurrenten me nu iets beter in de gaten houden," zei de schaatser die getraind wordt door Gerard van Velde.