Slowaakse ijshockeyers verslaan Rusland

De Slowaakse ijshockeyers hebben voor een verrassing gezorgd door het favoriete Rusland te verslaan. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de eindstand 1-1, waarna Pavel Demitra de spannende shoot-out pas in de zevende ronde besliste.

Waar verwacht werd dat er door de goede aanvallers op het ijs veel gescoord zou worden, werd het vooral een fysieke wedstrijd. Sterspeler Alexander Ovechkin deelde bijvoorbeeld vier harde bodychecks uit in de eerste twee periodes, terwijl hij toch vooral bekend staat om zijn scorend vermogen. Na deze twee perioden stond het 1-1 via goals van Alexei Morozov (Rusland) en Marian Hossa (Slowakije).

In de shootout scoorde Jozef Stumpel de eerste poging van de Slowaken. Hierna miste Morozov voor Rusland en Demitra voor Slowakije. Ovechkin wist de gelijkmaker te scoren, waarna doelpuntenmaker Hossa miste. Vervolgens misten Slowakije en Rusland drie pogingen, waarna Pavel Demitra de winnende treffer maakte.

Slowakije maakt door deze overwinning nog alle kans om de volgende ronde te bereiken, ondanks de nederlaag tegen rivaal Tsjechië in de eerste wedstrijd. Rusland is nog allerminst zeker van de volgende ronde en moet nu datzelfde Tsjechië verslaan in de laatste poulewedstrijd.