Uitslagen Jupiler League speelronde 29

Dit weekend werd in de Jupiler League de 29e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

De Graafschap heeft vanavond goede zaken gedaan door thuis te winnen met 3-1 van nummer vijf  Excelsior te winnen, daar waar de concurrenten punten lieten liggen. De Graafschap kwam al na twee minuten op voorsprong via De Ridder, waarna het tot de zeventigste minuut duurde voordat Bargas er 2-0 van maakte. Excelsior leek in de 82e minuut terug te komen nadat Mokotjo er 2-1 van maakte, maar El Hassnaoui gooide in de 89e minuut de wedstrijd definitief in het slot door de 3-1 binnen te tikken.

Nummer twee Go Ahead Eagles speelde doelpuntloos gelijk op bezoek bij MVV, waardoor de ploeg uit Deventer nu met een wedstrijd minder zeven punten achterstand heeft. Nummer drie FC Zwolle speelde ook gelijk. Thuis tegen FC Den Bosch kwam de ploeg in de 32e minuut via Schreurs op voorsprong, Kousemaker maakte namens FC Den Bosch in de 68e minuut de 1-1.

sc Cambuur wist wel weer eens te winnen, het versloeg FC Emmen uit met 2-4. Veel wedstrijden van Cambuur werden de laatste tijd afgelast, waardoor de Friezen nu op de vierde plek staan. De ploeg heeft evenveel verliespunten als nummer twee Go Ahead Eagles.

In de staart van de ranglijst speelden de laatste twee ploegen, FC Oss en Fortuna Sittard tegen elkaar. FC Oss kwam vlak na rust via Zafarin op een 1-0 voorsprongychl, in de negentigste minuut maakte Fortuna Sittard pas de gelijkmaker via Rychlik.

FC Volendam, vorig seizoen nog actief in de Eredivisie verloor met maar liefst 5-2 van Helmond Sport. Tot de 82e minuut stond het nog 2-2, daarna zorgden Voskamp, Habraken en Lettinga voor de winst van Helmond Sport. Voskamp scoorde al eerder in de wedstrijd en staat nu alleen bovenaan de topscorerslijst.

Ajax-huurling Manucharyan bewees weer eens zijn waarde voor AGOVV Apeldoorn. Hij zorgde vlak voor rust voor de winnende treffer in het duel op bezoek bij Telstar (1-2). FC Eindhoven verloor met 3-1 van FC Omniworld, en zag De Graafschap voorbij komen in de stand pm de derde periode.