Punten Ronde 1 FOK! Formule 1-manager

De Grand Prix van Bahrein werd afgelopen weekend verreden, en daarmee is de eerste Formule 1-race van het seizoen 2010 een feit. Daardoor is ook het moment daar dat voor het eerst in twee jaar weer punten met budget worden uitgedeeld in de FOK! Formule 1-manager.

Ook kunnen we melden dat er een aanpassing van de speluitleg is geweest, en dat er weer meer plaatjes zichtbaar zijn in je teammanagement.

Zoals altijd worden in dit bericht de top vijf van userteams en subleagues genoemd, staat er iets over de straffen die uitgedeeld zijn aan de onderdelen en is er een overzicht van de top tien in de klassementen.

De straffen die we uitgedeeld hebben, zijn:
- Chassis Lotus wegens hydraulische problemen bij Trulli -15
- Chassis Virgin wegens hydraulische problemen Di Grassi - 15
- Chassis Toro Rosso wegens elektronische problemen Buemi -15
- Chassis Renault wegens veringsproblemen Petrov -15
- Chassis Sauber wegens hydraulische problemen Kobayashi en De la Rosa -30

- Motor Virgin wegens versnellingsbakproblemen Glock -15
- Motor Hispania Racing wegens lekke radiateur Senna -15
- Motor Ferrari: twee motoren gewisseld -30

De winnende teams in de eerste ronde zijn Artens, Beano GP, Caspervc Racing, CrazyDaisy Racing en McFeuniks. Zij hebben allemaal 192 punten gehaald.

Klassement na de eerste ronde:

Plaats Teamnaam Punten
1 Artens 192
2 Beano GP 192
3 Caspervc Racing 192
4 CrazyDaisy Racing 192
5 McFeuniks 192
6 Boontje.nl Racing 186
7 BOSCH007 186
8 Essche Boys 186
9 FoxF1 186
10 GlowingE 186
11 JGP 186
12 Shelby GT 500 186
13 Vamos_Argentina 186


Bij de subleages gaat ADP F1 na één ronde aan de leiding met 142 punten. Een gedeelde tweede plaats is er voor Camping am Nürburgring en Schumi welcome back! Subleague BOSCH staat er met 138 punten één punt achter, op de voet gevolgd door Helden.

Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

De speluitleg is verduidelijkt. Met name de uitleg voor de strafpunten staat er nu in, omdat er geen ruimte is in de tabel op de pagina met de puntentelling. Daarom hebben we alle strafpunten op een rij gezet en erbij verteld wat wij als fouten van onderdelen beschouwen. We willen erop wijzen dat de crew de uitslagen aanhoudt zoals die op de maandagen na een Grand Prixweekend om 19:00 uur gepubliceerd zijn op de website van de autosportfederatie FIA. Eventuele wijzigingen na 19:00 uur tellen niet meer mee voor de puntentelling.

De crew houdt zich wel het recht voor om anders te besluiten als uit tv-beelden of interviews nog een andere oorzaak blijkt.

Kun je niet wachten om aan de FOK! Formule 1-manager deel te nemen? Schrijf je dan snel in! De volgende ronde sluit op vrijdag 26 maart 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je dit seizoen veel succes en uiteraard ook veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!