Doornbos rijdt voor Corinthians in Superleague Formula

Robert Doornbos rijdt dit seizoen in de de Superleague Formula voor de Braziliaanse club Corinthians. Dit werd vandaag bekendgemaakt.

"Nadat ik alle opties voor 2010 goed op een rijtje hebt gezet, heb ik besloten om het aanbod van Wim Coekelbergs van Azerti Racing te accepteren en voor het Corinthians team in de Superleague Formula te gaan racen. Azerti heeft een super sterk team in 2010 en het is een eer om voor een van de meest bekende voetbalclubs van de wereld te mogen racen. Na een jaar in de VS wil ik echt weer races gaan winnen. Ik wil graag benadrukken dat mijn avontuur in Amerika nog niet voorbij is. Superleague Formula zal in 2010 super competitief zijn, aangezien er veel (ex-)Formule 1 coureurs om de titel zullen strijden. Ik ben heel blij met deze kans en kijk dan ook enorm uit naar de eerste race die over twee weken zal plaatsvinden. Ik wil Azerti bedanken voor het vertrouwen en natuurlijk de sponsoren die me ook in 2010 weer steunen (ING, E.Factor, Red Bull, Playboy, Flogs.com). Daarnaast bedank ik mijn trouwe fans die ik graag ook via Twitter op de hoogte zal houden," aldus Doornbos in een reactie.

Doornbos heeft al veel ervaring in de Superleague Formula waarin hij in 2008 voor AC Milan reed. Daarnaast heeft hij A1 GP gereden, Formule 3000, ChampCar en Formule 1 met Minardi en Red Bull Racing.