Whitmarsh: "Red Bull kan rijhoogte aanpassen"

Volgens Martin Whitmarsh heeft heeft Red Bull een systeem in de auto waarmee de coureur de rijhoogte van zijn wagen kan aanpassen. De McLaren-teambaas denkt dan ook dat de snelle tijden van Sebastian Vettel en Mark Webber neergezet zijn met een lagere rijhoogte dan normaal tijdens een kwalificatie.

Aanvankelijk dacht McLaren dat een dergelijk systeem onreglementair zou zijn, maar nu Red Bull het gebruikt wil het team het ook gaan gebruiken. Het systeem zorgt ervoor dat de auto wat lager komt te staan. Normaal gesproken staan auto's tijdens de kwalificatie, die met weinig brandstof wordt verreden, hoger dan tijdens de race waarbij de tank tot de nok toe vol zit

"De wagens van Red Bull en nog een paar andere teams lijken tijdens de kwalificatie lager te staan dan je zou verwachten", aldus Whitmarsh tegenover de BBC. "Er zijn aanwijzingen dat er wordt gereden met een systeem waarmee de coureur rijhoogte kan regelen, een systeem waar veel mensen eerst van dachten dat het niet was toegestaan." 

"We zijn nu bezig om ook zo'n systeem te ontwikkelen. We willen het systeem zo snel mogelijk op de auto hebben. Hopelijk lukt het ons voor de Grand Prix van China", zo vervolgde de Brit.