Uitslag Real Madrid - Atlético de Madrid

Real Madrid heeft ook de tweede Madrileense derby van het seizoen op zijn naam geschreven. In de tweede helft werd een achterstand tegen Atlético omgebogen in een 3-2 overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers, die al sinds 1999 niet meer wonnen in een onderlinge confrontatie, op voorsprong. Oud-speler van Real Madrid José Antonio Reyes ontving de bal van Tiago en legde deze keurig in de verre hoek. De thuisclub was veel beter, maar kon de opgelegde kansen niet verzilveren. Allereerst miste clubtopscorer Gonzalo Higuaín een enorme kans doordat Tiago nog net de bal voor zijn voet wegtikte, en kon Cristiano Ronaldo vlak voor rust in geheel vrije positie niet tussen de palen koppen.

Na de thee stelde de Koninklijke alsnog orde op zaken. Een door Raúl Albiol verlengde corner kon bij de tweede paal worden binnengetrapt door Xabi Alonso. Álvaro Arbeloa, de rechtsback die afgelopen zomer samen met Alonso Liverpool voor Madrid verruilde, tekende voor de 2-1. Hij fopte Álvaro Domínguez en schoot binnen langs de 19-jarige David de Gea. Even later was het al weer 3-1. Higuaín profiteerde van een verdedigingsfout van Paulo Assunção, nam de bal mee en rondde af.

Alonso was even later nog verantwoordelijk voor het weggeven van een strafschop. De middenvelder maakte hands, en Diego Forlán faalde niet vanaf elf meter. Hierdoor werd het nog enigszins spannend, maar verdere goals bleven uit. Alonso en Sergio Ramos pikten nog wel even een gele kaart op, waardoor ze volgende week geschorst zijn, maar er weer bij zijn tegen FC Barcelona op 10 april.

Real Madrid CF - Club Atlético de Madrid 3-2
 10' José Antonio Reyes 0-1
 49' Xabi Alonso 1-1
 55' Álvaro Arbeloa 2-1
 62' Gonzalo Higuaín 3-1
 67' Diego Forlán (Pen) 3-2

Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco
 Gele kaart: Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Sergio Ramos (Real Madrid), Luis Perea (Atlético)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Arbeloa, S Ramos, R Albiol, Marcelo; X Alonso, Gago; C Ronaldo, Van der Vaart (Raúl/78), Granero (Guti/83); Higuaín (M Diarra/89).

Club Atlético de Madrid: De Gea; Valera (Perea/42), Ujfalusi, Á Domínguez, A López; P Assunção; Reyes (Jurado/46), Tiago, Simão (Salvio/78); Agüero, Forlán.