Uitslag Manchester United - Chelsea

Chelsea heeft de koppositie in de Engelse Premier League heroverd. De Londenaren wonnen vanmiddag de topper tegen Manchester United op Old Trafford met 1-2. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben The Blues twee punten voorsprong op de huidige landskampioen.

In de eerste helft was het vooral Chelsea wat de klok sloeg. De ploeg uit Londen deelden de lakens, aande hand van Deco en Florent Malouda, uit. Manchester United kopn daar niets tegenover zetten, waarna de thuisploeg in de twintigste minuut kreeg wat het verdiende. Malouda zette vanaf de linkerkant voor, waarna Joe Cole het object achter zijn standbeen in het doel wist te werken.

Het tweede bedrijf was een omgekeerde wereld. Manchester United nam het initiatief over, maar bleef wel moeite houden met het creëren van grote kansen. Veel verder dan een paar kopballen van Dimitar Berbatov kwamen The Mancunians niet. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Salomon Kalou gaf een steekbal op Didier Drogba, die vervolgens hard uithaalde. Toch had de treffer niet door mogen gaan, omdat de Ivoriaanse doelpuntmaker een meter buitenspel stond.

In de 81e minuut wist Manchester United via Nani nog wel wat terug te doen. In het slotoffensief dat volgde kreeg de thuisploeg nog een goede kans, maar deze werd door Petr Cech onschadelijk gemaakt.