[NHL] Avalanche verzekeren zich van playoffs

De Colorado Avalanche hebben zich ondanks hun matige vorm van de laatste tijd verzekerd van een playoffplaats. De Vancouver Canucks werden in de shootout met 4-3 verslagen terwijl de grootste concurrent, Calgary Flames, met 2-1 van de San Jose Sharks verloor.

De Avalanche leken richting het einde van het seizoen het spoor bijster en moesten oppassen om hun playoffplaats niet te verliezen aan de Calgary Flames, de St. Louis Blues en de Anaheim Ducks. Net op tijd werd echter de juiste vorm hervonden met overtime overwinningen op de hoog geplaatste teams San Jose Sharks en nu dus de Vancouver Canucks. Dit resulteert in een verrassende playoffplaats. Vorig seizoen eindigden de Avalanche namelijk als laatste team in de Western Conference.

Man van de wedstrijd werd Daniel Sedin van de Vancouver Canucks met twee goals, maar het hielp zijn team niet aan de overwinning. In de shootout wist goalie Craig Anderson namelijk alle pogingen van de Canucks tegen te houden terwijl voor de Avalanche rookie Matt Duchene wist te scoren. Met een schijnbeweging liet hij Vancouver-goalie Roberto Luongo richting het ijs gaan waarna hij de puck over hem heen liftte om te scoren.

Darcy Tucker opende na een fout van verdediger Alex Edler de score voor de Avalanche na zes minuten spelen. Daniel Sedin maakte twee minuten voor het einde van de periode weer gelijk in een leeg net doordat goalie Anderson achter het doel probeerde de puck te spelen maar miste. Slechts een minuut later kwamen de Avalanche weer op voorsprong via T.J. Galiardi. Hierbij ging Luongo niet vrijuit.

In de tweede periode maakte Mason Raymond de gelijkmaker na zeven minuten spelen, maar zeven minuten later bracht Paul Stastny de Avalanche weer op voorsprong. Vervolgens duurde het tot ver in de derde periode voordat de Canucks weer wat terug deden. Daniel Sedin maakte in de powerplay uit een assist van tweelingbroer Henrik de gelijkmaker. In de shootout bleek goalie Anderson echter onklopbaar waardoor de Avalanche er met de overwinning vandoor gingen.