[NHL] Tkachuk met pensioen

St. Louis Blues-center Keith Tkachuk heeft zijn pensioen aangekondigd. Hij maakt het nog twee wedstrijden durende seizoen af bij de Blues, waarna hij zijn actieve ijshockeycarrière beëindigt. De 38-jarige power forward gaf aan dat zijn lichaam het fysieke spel niet zo goed meer aankan als hij zou willen.

"Het is een zwaar jaar geweest met veel blessures, dus dit is het juiste moment om te stoppen. Ik heb veel jaren gespeeld en koester elk moment", aldus Tkachuk. De Blues-speler is volgens eigen zeggen niet het meest trots op zijn statistieken: 1200 gespeelde wedstrijden in het reguliere seizoen waarin hij 538 goals maakte en 525 assists gaf, of de 80 playoffwedstrijden waarin hij 28 keer scoorde en 28 assists gaf. "Waar ik het meest trots op ben is dat ik stop als een Blue. St. Louis is een geweldige stad om te spelen en te wonen."

De viervoudige Olympiër heeft nu de kans om meer tijd met zijn gezin door te brengen. Hij heeft twee zoons, die beiden junior hockey spelen in St. Louis. Daarnaast heeft hij een dochter van 6. De Amerikaan zei dat hij waarschijnlijk veel tijd zal steken in het coachen van zijn twee zoons "maar dat hij niet meer rondgebeukt wordt door gasten van 1.95 meter."

Tkachuk werd in 1990 gedraft door de Winnipeg Jets (nu Phoenix Coyotes) en maakte in zijn eerste seizoen in zeventien wedstrijden acht punten. Het jaar daarna maakte hij 51 punten in 83 wedstrijden, en vanaf dat moment begon hij zo'n beetje 1 op 1 te lopen in punten. In het seizoen 2000-2001 werd hij van de Coyotes geruild naar de Blues in ruil voor Michal Handzus, Ladislav Nagy, de rechten op Jeff Taffe en de draft pick uit de eerste ronde van 2002 (werd Ben Eager).

In St. Louis speelde Tkachuk vijf volledige seizoenen voordat hij een kort uitstapje maakte naar de Atlanta Thrashers. De Blues kregen daar Glen Metropolit en een aantal draft picks voor terug. Voor de Thrashers speelde hij echter slechts achttien wedstrijden (vijftien punten) voordat hij weer teruggeruild werd naar de Blues voor een draft pick uit de eerste ronde (werd Zach Bogosian). Bij de Blues speelde hij nog drie seizoenen, waarvan dit seizoen de laatste. In dit seizoen speelde Tkachuk 66 wedstrijden waarin hij dertien goals maakte en zeventien assists gaf.