Red Bull hoeft RB6 niet aan te passen

De teambaas van Red Bull Racing Christian Horner meldt dat het team ondanks de verscherping van de FIA-regels de bolide niet aan hoeft te passen. De RB6 voldoet aan de reglementen zoals de FIA deze gesteld heeft op het gebied van de aanpassing van de rijhoogte.

De Autsportbond wil niet dat de hoogte van de auto's onderweg aangepast wordt. "Het heeft geen invloed op de specificaties van onze auto," zei Horner die in Maleisië zag dat de stewards de auto uitgebreid controleerden maar niets konden vinden wat wees op een systeem voor de variabele rijhoogte. Enkele dagen later gaf de autosportbond een verklaring over de regels rond het systeem uit. "Ik denk dat de FIA een goede zet heeft gedaan door hier duidelijkheid in te scheppen. Soms zijn dit soort regels niet duidelijk verwoord, waardoor er verschillende interpretaties mogelijk zijn."

Volgens Horner zouden andere teams hun bolides mogelijk wel aan moeten passen. "Ik weet niet wat zij op hun bolides hebben. Ik kan alleen maar zeggen dat het voor ons geen verschil maakt, ondanks wat gesuggereerd is." Diezelfde verdachtmakingen van andere teams aan het adres van Red Bull zijn volgens Horner ook een compliment. "Het is onvermijdelijk dat dit soort dingen geroepen worden als je competitief bent. Dit soort beschuldigingen hoor je niet als je rond plaats veertien rijdt."