Sneijder droomt van finale in Bernabéu

Wesley Sneijder speelt morgenavond in de halve finale van de Champions League met Internazionale tegen Barcelona. De laatste halte op weg naar de finale.

Sneijder droomt al van een finale in het stadion van zijn oude club, Real Madrid. "Het zou een mooi moment zijn om na een jaar terug te komen in het Santiago Bernabéu en zo'n mooie wedstrijd te spelen, het is zeker een droom."

Om daar te komen moet Inter wel winnen van Barcelona. Sneijder kent het gevaar van Lionel Messi. "Messi is hun beste man en momenteel uitstekend in vorm." Sneijder weet dat niet alleen Messi, maar heel Barcelona goed voetbal speelt. "Op dit moment is Barcelona het beste team van Europa".

Dat zijn club niet de favoriet is vindt Sneijder niet erg. "Wij zullen weer in de underdogpositie zitten, en daar houden wij wel van", zei de spelmaker tegen Novum Nieuws.

De Nerazzurri wonnen de Champions League voor het laatst in 1965. Sneijder weet dat het tijd is voor een nieuwe titel. "De Champions League is zeer belangrijk voor Inter. Het gevoel leeft hier echt en het is dan ook belangrijk dat de club op korte termijn weer wint." Of dat dit jaar al gebeurt, is nog de vraag, maar Sneijder heeft er vertrouwen in. "Er moet eerst gewonnen worden van Barcelona, maar we kunnen heel ver komen. We zijn niet kansloos."