Brazilië: Dunga laat vedettes thuis

Ronaldinho en Adriano zitten niet bij de eerste 23 namen in de Braziliaanse selectie. Bondscoach Dunga, die later vandaag nog zeven reservespelers aanwijst, bleef bij de bekende namen waarmee Brazilië vorig jaar de Confederations Cup won. Adriano, die de laatste paar wedstrijden steevast werd opgeroepen, is vervangen door Grafite van VfL Wolfsburg.

"Deze spelers zijn winnaars," verklaarde Dunga zijn keuze. "Er is geen twijfel dat ze klaar zijn om met Brazilië hun doel te bereiken. Ze zijn bereid alles voor hun land te geven." Over Adriano was hij duidelijk. "We hebben hem meerdere kansen gegeven, maar er kwam een moment dat we een beslissing moesten nemen."

Het niet oproepen van Ronaldinho komt niet als een verrassing. Hij speelt al ruim een jaar geen interlands meer. De aanvaller van AC Milan had eind vorige maand nog openlijk naar een plaats in de selectie gesolliciteerd.

Dunga laat ook de 18-jarige aanvaller Neymar thuis. De jongeling van Santos is in eigen land de sensatie van het seizoen, maar de keuzeheer was niet onder de indruk van de roep van media en publiek om hem mee te nemen. "Sommige spelers zijn extreem getalenteerd, maar we moeten hen testen voor we ze meenemen naar een WK."



Voorlopige selectie Brazilië:

Doel: Julio Cesar (Internazionale), Gomes (Tottenham Hotspur), Doni (AS Roma)

Verdediging: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Internazionale), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)

Middenveld: Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (VfL Wolfsburg), Ramires (Benfica), Felipe Melo (Juventus), Kleberson (Flamengo), Julio Baptista (AS Roma)

Aanval: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (VfL Wolfsburg)