[NHL Playoffs] Blackhawks naar 3-0 voorsprong

De Chicago Blackhawks staan met één been in de Stanley Cup finales. Dankzij een 3-2 thuioverwinning in de extra tijd op de San Jose Sharks staat de ploeg uit Chicago nu op een 3-0 voorsprong in de best of seven-serie. Dustin Byfuglien maakte de winnende treffer terwijl goalie Antti Niemi 44 reddingen maakte uit 46 schoten op doel.

De Sharks kwamen in de tweede periode op voorsprong na een gelijkopgaande eerste periode zonder doelpunten. Patrick Marleau scoorde in de powerplay. Drie minuten later maakte Patrick Sharp er in de powerplay echter 1-1 van uit een pass van Jonathan Toews voor het doel lang.

In de derde periode bracht Dave Bolland de Blackhawks op een 2-1 voorsprong, maar ruim twee minuten later maakte Marleau zijn tweede van de avond. De rest van de periode domineerden de Sharks, die vochten om niet op een kansloze 3-0 achterstand te komen, maar zij kwamen mede dankzij uitstekend keeperswerk van de wederom uitblinkende goalie Niemi niet tot scoren.

Een overtime periode was dus nodig om beslissing te brengen. In de overtime werden de Blackhawks steeds sterker, en dit leidde uiteindelijk tot een goal van Byfuglien, die de laatste paar wedstrijden in de playoffs uitstekend op dreef is met zijn fysieke spel. Hij maakte alweer zijn zevende goal in de playoffs, waarvan de laatste zes in de afgelopen zes wedstrijden.