[NHL SC Finals] Blackhawks naar 2-0 voorsprong

De Chicago Blackhawks hebben goede zaken gedaan door de Philadelphia Flyers voor de tweede maal op rij thuis te verslaan in de playoffserie om de Stanley Cup. De stand in de onderlinge serie is nu 2-0, maar de Flyers hebben nu twee thuiswedstrijden voor de boeg. Man van de wedstrijd werd Antti Niemi, die goed terugkwam nadat hij in de vorige wedstrijd vijf goals moest toestaan.

De Blackhawks domineerden in de eerste periode en wisten de Flyers op slechts drie schoten op doel te houden. Goalie Michael Leighton, die verrassend toch weer startte nadat hij vorige wedstrijd na vijf tegengoals gewisseld werd, wist echter ook alle negen schoten van de Blackhawks te stoppen waardoor de ploegen met de brilstand gingen rusten.

In de tweede periode hadden beide ploegen een stuk meer kansen, maar alleen de Blackhawks wisten hiervan te profiteren. Na zeventien minuten spelen maakte één van de sterspelers van Chicago, Marian Hossa, de 1-0 uit een rebound van een schot van Troy Brouwer. Het was pas zijn derde goal in deze playoffs. Dertig seconden later maakte Ben Eager de beslissende 2-0 met een snel schot dat werd gescreend door een Philadelphia-verdediger.

De Flyers kwamen na vijf minuten spelen in de derde periode in de powerplay nog wel terug tot 2-1 via Simon Gagne met een hard afstandsschot, maar goalie Niemi wist de voorsprong van de Blackhawks vast te houden. Hij werd daarbij goed ondersteund door zijn verdediging, die de kwaliteitskansen tot een minimum beperkten en zorgden dat de Flyers vooral afstandsschoten moesten proberen.