[Groep B] Uitslag Zuid-Korea - Griekenland

Griekenland heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal verloren. In Port Elizabeth was Zuid-Korea met 2-0 te sterk. De doelpunten werden gemaakt door Lee Jung-soo en voormalig PSV-speler Park Ji-sung.

Zuid-Korea was de ploeg met de meeste overmacht, ondanks het feit dat de ploeg niet sterk speelde. Dit was echter ook niet nodig tegen de Grieken, die een kleurloze wedstrijd afwerkten. De mannen van Otto Rehhagel speelden futloos, hanteerden een veel te laag baltempo en gaven erg veel ruimte weg.

Na twee minuten kreeg Griekenland nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar dat was dan ook hun enige wapenfeit. Na zeven minuten zette Lee Jung-soo Zuid-Korea op voorsprong. De speler werd bediend door Ki Sung-yeung, die een vrije trap nam. Voor rust hadden de Zuid-Koreanen al met 2-0 voor moeten staan. Lee Chung-yong en Park Chu-young hadden hun vizier echter niet op scherp staan.

Kort na de thee was het alsnog raak via Park Ji-sung. De aanvaller ontving de bal na een fout in de Griekse verdediging, waarna hij keurig afrondde. Pas in de laatste twintig minuten schakelde Griekenland een tandje bij en kwam Zuid-Korea onder druk te staan. Salpingidis, Gekas en Torosidis kregen kansen, maar er werd niet meer gescoord.


Zuid-Korea

2 - 0

Griekenland

 7' Lee Jung-soo
 52' Park Ji-sung
 
 
 Gele kaart: Torsosidis (Griekenland)
 
Stadion: Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Hester (NZl)
 
Opstelling:   Opstelling:
Jung Sung-ryong
Cha Doo-ri
Cho Yong-hyung
Lee Jung-soo
Lee Young-pyo
Lee Chung-yong (Kim Jae-sung/90 1)
Ki Sung-yueng (Kim Nam-il/75)
Kim Jung-woo
Park Ji-sung
Park Chu-young (Lee Seung-yeoul/87)
Yeom Ki-hun
  Tzorvas
Seitaridis
Vyntra
Papadopoulos
Torosidis
Katsouranis
Tziolis
Karagounis (Patsatzoglou/46)
Samaras (Salpangidis/59)
Gekas
Charisteas (Kapetanos/61)