[Groep D] Uitslag Duitsland - Australië

Duitsland is overtuigend begonnen op het wereldkampioenschap voetbal. Op weg naar een mogelijke vierde wereldtitel wonnen de Duitsers hun eerste groepswedstrijd met 4-0 van Australië, dat erg matig speelde. De doelpunten werden gemaakt door Podolski, Klose, Müller en Cacau.

De Australiërs begonnen sterk en dat leverde in de derde minuut al een levensgrote kans op. Uit een corner belandde de bal voor de voet van Garcia, die uit de draai tegen Philip Lahm schoot. Ook de Duitsers kregen een grote kans, maar die zag zijn schot gestopt worden door Schwarzer.

Een minuut later was het wel raak voor onze oosterburen. Müller gaf de bal voorlangs en Podolski schoot de bal hard op Schwarzer af, die de bal alleen maar in de bovenhoek kon drukken. De eerste gele kaart kwam ook op naam van de Duitsers, Özil kreeg namelijk geel voor een echte oer-Duitse schwalbe.

Er was daarna een kleine kans voor Garcia (schot net over) en kon Poldolski net niet zijn voet tegen een voorzet van Müller aan zetten. Groter was de kans voor Klose amper twee minuten later, die na een goede aanval voor open goal miste.

In de zesentwintigste minuut scoorde Klose alsnog. De spits kwam voor keeper Schwarzer en kopte de bal snoeihard in de goal. Özil had de wedstrijd na een half uur al op slot kunnen gooien. Hij wipte de bal over Schwarzer heen, maar Neill haalde de bal van de lijn. Ook Khedira had nog een kans, maar zijn kopbal ging over, waardoor de ruststand 2-0 was.

In de rust bracht bondscoach Pim Verbeek Brett Holman in bij de Socceroos en besloot fel aan de tweede helft te beginnen. Dit leverde echter alleen een gele kaart op voor Neill en enkele corners. Ook werd de ploeg wellicht een penalty onthouden na hands van Lahm, al moet er een vraagteken geplaatst worden of het een bewuste actie was.

De grootste kans was echter voor de Duitsers. Na een mooie aanval over rechts schoot Müller vanaf de rand van het strafschopgebied net over. De wedstrijd leek daarna in het voordeel beslist te worden van de Duitsers. Tim Cahill kreeg rood na een onbesuisde actie op Podolski.

Ondanks het overtal en de voorsprong was die Manschaft niet van plan het rustig aan te gaan doen. Direct na de rode kaart werden diverse kansen gecreëerd, maar telkens stond Schwarzer op de goede plek. Toch duurde het niet heel lang voordat de 3-0 viel. Dit keer werd Müller vrij gezet op de rand van het zestienmetergebied en schoot hij via de binnenkant van de paal de bal in de goal.

Cacau werd daarna in het veld gebracht voor Klose. De spits, pas genaturaliseerd tot Duitser, had niet lang nodig om te scoren. Zijn eerste balcontact was dan ook raak, nadat hij een voorzet van Podolski achter Schwarzer tikte.

Daarna had de Duitse bondscoach Löw de mogelijkheid om ook zijn andere spitsen te testen en bracht Marin en Gomez in het veld. Desondanks werden er geen doelpunten meer gemaakt en zijn de Duitsers nu de leiders in groep D.