[Groep F] Uitslag Nieuw-Zeeland - Slowakije

Nieuw-Zeeland heeft zojuist zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gelijkgespeeld. Tegen Slowakije werd het in een matige wedstrijd 1-1.

Het was Nieuw-Zeeland dat via een afstandschot het eerstje kansje kreeg, maar de bal ging over het Slowaakse doel. Beide ploegen tastten elkaar in het begin nog wat af, en het tempo was laag. In de 22e minuut van de wedstrijd doken de Slowaken voor het eerst voor het doel van hun tegenstander. Het schot van Hamsík miste echter richting. In de 27e minuut kreeg Slowakije de kans op de 1-0. Via een voorzet van Weiss schoot Sesták echter net naast.

Die kans zorgde er wel voor dat de wedstrijd kantelde en Slowakije het commando ging voeren. Via de counter slaagde Nieuw-Zeeland er wel een paar keerin kansjes te krijgen. Vlak voor rust was er nog een kans voor Hamsík uit een vrije trap. Doelman Paston wist de bal onder de lat weg te tikken. De ploegen ging met de stand 0-0 rusten.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Slowakije op voorsprong kwam. Vittek verlengde een voorzet van Sesták met zijn hoofd en de Nieuw-Zeelandse doelman Paston was kansloos. Scheidsrechter Damon zag niet dat het eigenlijk buitenspel was en keurde de treffer goed. Nieuw-Zeeland probeerde met lange ballen en passes kansen te pakken, maar die waren te zwak om de Slowaakse verdediging te verrassen. In de 69e minuut had Vittek de 2-0 op zijn schoenen, maar door goed verdedigen van Reid ging die kans in rook op. Veel beter werd de wedstrijd daarna niet meer. Vlak voor tijd had Smeltz nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging naast.

Slowakije  dacht al zeker te zijn van de overwinning, maar in de slotseconden van de wedstrijd werd het dan toch nog gelijk. Winston Reid bezorgde zijn land het eerste WK-punt in de geschiedenis door een voorzet van Smeltz voorbij Mucha te koppen.