[Groep G] Uitslag Ivoorkust - Portugal

Ivoorkust en Portugal hebben bij het WK in Zuid-Afrika in Groep G met 0-0 gelijk gespeeld. Beide landen kregen in de wedstrijd in de Poule des Doods verschillende kansen, maar het net werd niet gevonden. Vanavond volgt in dezelfde poulde de wedstrijd tussen Brazilië en Noord-Korea.

Met FC Twente-speler Cheick Tioté in de basis begonnen Ivoorkust en Portugal aan hun eerste WK-duel met enkele harde overtredingen. Daarna veranderde de wedstrijd in een tactisch schaakspel waarbij Portugal de betere ploeg was. Het team van bondscoach Carlos Queiro beet zich echter stuk op de Ivoriaanse defensie. Na ruim tien minuten was het Christiano Ronaldo een grote kans kreeg. De Portugees had de pech dat zijn schot van dertig meter afstand op de paal eindigde.

In het vervolg van de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en ontspon de wedstrijd zich in een attractief duel zonder dat de teams gevaarlijk werden. Beide defensies hielden de deur dicht, waardoor er geen doorkomen aan was voor de aanvallers. Wel kregen Tioté en Tiene nog enkele mogelijkheden.

Ook de tweede helft leverde een gelijk spelbeeld op met een open duel. Wel was Ivoorkust licht de bovenliggende partij en werden de Portugezen teruggedrongen. Met name Gervinho kreeg enkele goede mogelijkheden, maar hij wist het net niet te vinden.

Een half uur voor tijd bracht Eriksson Drogba in het veld. De spits kreeg vlak voor tijd een grote kans om de winnende treffer op het bord te zetten, maar hij schoot ver voorlangs. Aan de andere kant was Portugal gevaarlijk met een vrije trap, maar deze ging naast. Ook een kopbal van Liedson werd niet gevaarlijk. De blessuretijd leverde nog een handvol mogelijkheden voor de Ivorianen op, maar de Portugese keeper Eduardo zag de bal niet in het net verdwijnen, waardoor het 0-0 bleef in de wedstrijd in de Poule des Doods.