[Groep G] Uitslag Brazilië - Noord-Korea

In poule G heeft titelkandidaat Brazilië met moeite gewonnen van Noord-Korea. In Ellis park 2-1 werd het voor Brazilië Lange tijd leek het een bloedeloze 0-0 te worden, maar in de tweede helft sloegen de geelhemden uiteindelijk fataal toe.

Brazilië begon de wedstrijd met veel grote namen in de opstelling. Vanaf het begin van de wedstrijd zette het team druk op de verdediging van Noord-Korea om zo niets aan het toeval over te laten. In de eerste zeven minuten resulteerde dit al in twee schoten op goal. In de openingsfase probeerde Brazilië het vooral van afstand, mede doordat de Noord-Koreanen achterin de ruimtes klein hielden. In het eerste kwartier werd de toon voor de rest van de wedstrijd gezet; Noord-Korea hield zoveel mogelijk mensen achter de bal en was continu aan het loeren op een uitbraak. Brazilië aan de andere kant bleef druk houden om zo een snelle goal te forceren, maar zonder succes.

In de twintigste minuut was er dan een eerste schot op het Noord-Koreaanse goal. Sterspeler Robinho draaide met een fraaie actie de bal om zijn tegenstander heen maar keeper Ri Myong Guk wist de bal te stoppen. Met vlagen laat Noord-Korea zien niet bang te zijn voor Brazilië. Binnen luttele seconde staan zij dan met vijf man op de helft van de Goddelijke Kanaries. De Noord-Koreanen bezaten echter vooralsnog niet de kwaliteiten om het om te zetten in een doelpunt.

Het beeld van de eerste helft was matig. Brazilië hanteerde een laag baltempo, en Noord-Korea had een uitstekende organisatie staan. Met vlagen kwamen ze er, zoals gezegd, af en toe uit, maar kansen waren voor beide teams op een hand te tellen. Enkele minuten voor rust voerden de Seleção de druk op, maar wederom zonder enig succes.

In de vijftigste minuut kwam er via een vrije trap van Bastos nog een aardige kans voor Brazilië, maar ook deze kans werd niet benut. De druk van de Kanaries nam weer toe, met als hoogtepunt een poeier van Robinho. De Brazilianen wisten steeds meer kansen te creeëren, en pas in de 55ste werd dit omgezet tot een doelpunt. Verdediger Maicon jaste de bal vanaf de zijkant loeihard via de korte hoek naast de keeper Guk. Na de 1-0 bleven de Brazilianen kansen creeëren wat kort na de 1-0 tot verdubbeling van de score leidde. Middenvelder Elano wist met een schuiver de keeper buitenspel te zetten.

Na de 2-0 was het verzet van Noord-Korea gebroken en waren zij gedoemd tot verdedigen. Verder dan de middelijn kwamen ze bijna niet en de Brazilianen stonden bijna de rest van de wedstrijd met alle mensen op de helft van de Koreanen. Het leek een kwestie van tijd voordat de derde goal ging vallen, maar deze bleef uit. Aan de andere kant viel de goal echter wel. Verdediger Yu Nam-Ji wist het net te vinden voor Noord-Korea en maakte er zo nog een spannende laatste minuten van.