[Groep A] Uitslag Zuid-Afrika - Uruguay

Thuisland Zuid-Afrika heeft een flinke nederlaag geleden op het WK. Het gastland ging in Pretoria met 3-0 onderuit tegen Uruguay en moet nu zijn laatste duel in de groep tegen Frankrijk zien te winnen om de volgende ronde te behalen.

Voor de rust speelde de Zuid-Amerikanen niet groots. Toch waren ze vele malen sterker dan Zuid-Afrika. Uruguay was vaster aan de bal, creërde meer mogelijkheden en gaf in de verdediging geen enkele kans weg. Nadat Suárez en Fucile gevaarlijk waren geweest zette Forlán de Uruguyanen op voorsprong. Forlán haalde verwoestend uit en via de rug van Mokoena wist de bal via de lat achter de lijn te vallen.

Na rust voerden de Uruguyanen het tempo op en waren via Cavani en Lugano dicht bij de 2-0. Tien minuten voor tijd viel alsnog de beslissing. Doelman Khune haalde Suárez in het strafschopgebied onderuit en werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter naar de kleedkamer gestuurd. Forlán legde koelbloedig aan voor de eerste strafschop dit toernooi en schoot deze bal binnen. Vlak voor het eindsignaal was het Álfaro Pereira die de eindstand op 3-0 wist te zetten.