Britse pers smult van wanprestatie Frankrijk

De handsbal van Thierry Henry waarmee Frankrijk zich vorig jaar ten koste van Ierland plaatste voor het WK is door de Britse pers nog niet vergeten. De slechte prestaties van Frankrijk in Zuid-Afrika zorgen aan de andere kant van het kanaal dan ook voor enig leedvermaak. "Ga naar huis, les Blues. Niemand zal een traan om jullie laten", kopt The Times na de 2-0 nederlaag tegen Mexico.

Ook de Daily Telegraph doet een duit in het zakje. "Frankrijk heeft op dit WK nog minder te zoeken dan gastland Zuid-Afrika. We kunnen geen sympathie opbrengen voor een ploeg die zich via een handsbal voor een toernooi moet plaatsen." The Sun denkt zelfs dat een gevoel van schaamte over de dubieuze kwalificatie de prestaties van de Fransen negatief heeft beïnvloed.

De Ierse krant de Irish Times vindt het te pijnlijk om te refereren aan de veelbesproken handsbal, maar heeft op de website wel groot een bericht met de kop "Frankrijk op de rand van een vernederende uitschakeling" geplaatst, dat prompt het best gelezen bericht van de dag is.

De verliezend finalist van vier jaar geleden heeft bij een zege in het laatste groepsduel op Zuid-Afrika nog een kans om de volgende ronde te halen, maar in Frankrijk houdt bijna niemand daar nog rekening mee. "Mexico en Uruguay zullen dinsdag wel een niet-aanvalsverdrag sluiten", refereert Le Monde aan het onderlinge duel tussen de concurrenten van Frankrijk, die beide aan een punt genoeg hebben.

Le Monde denkt dat het verval van de Franse ploeg vooral te maken heeft met de erfenis van Zinedine Zidane. "Er is daarna nooit meer een nieuwe leider opgestaan. Franck Ribery bewijst keer op keer die rol niet aan te kunnen." Tijdschrift France Football leeft mee met Laurent Blanc, die na het WK Raymond Domenech opvolgt als bondscoach. "Er zal lang geëvalueerd moeten worden. Voor Blanc is er in ieder geval veel werk aan de winkel."