[Groep F] Uitslag Slowakije - Paraguay

Paraguay heeft zojuist zijn tweede groepswedstrijd op het WK gewonnen. Slowakije werd met 0-2 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Paraguay. Een goede voorzet van Barros ging richting tweede paal maar Lucas kwam te laat inlopen. Paraguay was duidelijk de betere ploeg en in de 27e minuut leidde dat tot een verdiende voorsprong voor de Zuid-Amerikanen. Barrios stak slim door tot bij Vera en die tikte de bal met veel gevoel voorbij Mucha.

Slowakije leek na het tegendoelpunt beter in het spel te komen. In de 35e minuut kreeg Hamšík tijd en ruimte om Šesták aan te spelen maar deed dit te laconiek waardoor zijn voorzet de spits niet bereikte. Vier minuten later voorkwam Mucha de 0-2. Kozák speelde slecht terug waardoor Santa Cruz er met de bal vandoor kon gaan. Zijn schot werd door Mucha met de voet gered. Ondanks dat Slowakije kwam opzetten was het in het resterende deel van de eerste helft niet echt gevaarlijk meer. De ruststand was dan ook 0-1.

Paraguay begon ook als betere ploeg aan de tweede helft. Slowakije wist een paar keer voor het doel van de Zuid-Amerikanen te komen, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 72e minuut had Vera de 0-2 op zijn schoenen. Hij kreeg de bal van Santa Cruz maar zijn botsende kopbal ging net naast. In de 86e minuut besliste Paraguay de wedstrijd definitief. Slowakije kreeg de bal niet weg en stelde Da Silva in staat om breed te leggen op Riveros. Met een harde knal klopte Riveros vervolgens Mucha.

In de extra tijd werd het nog bijna 1-2. Vittek zag een gaatje en vuurde een hard schot af. Villar tikte de bal echter over zijn doel.