[Groep A] Uitslag Mexico - Uruguay

De wedstrijd tussen Mexico en Uruguay is afgesloten met een 0-1 zege voor Uruguay. Ondanks dat Mexico deze wedstrijd verloor zijn beide ploegen zeker van de volgende ronde.

In het begin van de eerste helft zette Uruguay meteen aardig wat druk op de Mexicaanse verdediging en wist zo via onder meer Suárez kansen te creëren. De grootste kans van Mexico in de eerste helft kwam van Franco, hij schoot echter over de bal heen, en deze rolde dus over de achterlijn. Na twintig minuten was er een grote kans voor Mexico, alleen raakte de bal van Guardado snoeihard de lat, en de corner die daarop volgde kon verder niet voor gevaar zorgen.

Na 43 minuten was het dan eindelijk raak voor Uruguay, Ajacied Luis Suárez wist met het hoofd de keeper van Mexico te verslaan en zijn land op voorsprong te brengen. De eerste helft kwam twee minuten na de voorsprong ten einde en maakte een einde aan een enerverende eerste helft. Het spel golfde op en neer en was zeer aantrekkelijk om te volgen.

In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan, met aan beide kanten aardige kansen. Zo moest keeper Pérez in actie komen na een vrije trap van Diego Forlán en even later torende hij weer boven iedereen uit bij een corner van Uruguay. In de 64ste minuut was er nog een enorme kans voor Rodriguez, waar hij met een kopbal net het goal miste. Aan het eind van de wedstrjd werd het nog onrustig wat betreft het aantal overtredingen, maar het schot was wel uit de wedstrijd en het bleef 0-1 voor de Uruguayanen.