[Groep B] Uitslag Griekenland - Argentinië

Argentinië heeft zich ongeslagen weten te plaatsen voor de volgende ronde van het WK. De ploeg van bondscoach Diego Maradona was in Polokwane een maatje te groot voor Griekenland. In de slotfase wisten de Argentijnen het verschil in doelpunten om te zetten.

Maradona besloot zijn elftal op maar liefst zeven plaatsen te wijzigen en dat kwam het spel van Argentinië zeker niet ten goede. Het tempo lag vele malen te laag en ook misten de Argentijnen het creatieve spel wat ze eerder wel lieten zien. Desondanks kregen ze voor rust wel een aantal grote kansen. Zo was het tweemaal bijna Aguero die voor gevaar zorgde maar doelman Tzorvas liet zijn klasse zien.

De Grieken hanteerden in de gehele wedstrijd een verdedigende speelstijl. Zelfs toen Zuid-Korea op voorsprong bleek te staan, gingen de Grieken niet in de aanval. Vlak na rust leek het strijdplan nog te werken ook. Het was Samaras die voorlangs schoot en daarmee de grootste kans van de Grieken om zeep wist te helpen.

Argentinië werd in de tweede helft eigenlijk niet gevaarlijk maar wist in de slotfase via Demichelis en Palermo alsnog te scoren en de eindstand van 2-0 op de borden te zetten.