De Zeeuw: "Melo is gek in zijn kop"

Nederland schakelde vanmiddag Brazilië uit in de kwartfinale van het WK. Na afloop had iedereen het over de rode kaart van Felipe Melo. Demy de Zeeuw wist al wel dat er een steekje los zat bij de Braziliaan.

Melo maakte eerst een overtreding op Arjen Robben en ging vervolgens vol op het been van de international staan. Na afloop speelde Melo de vermoorde onschuld en zei: "Als ik de bedoeling had gehad om hem pijn te doen, dan had hij wel van het veld gemoeten. Ik heb genoeg kracht om zijn been te breken. Iedere keer dat hij werd geraakt sprong hij op en rolde hij over de grond. Ik wilde alleen maar de bal afpakken en een counter opzetten."

De Zeeuw was niet verrast door de overtreding van Melo. "Ik zei al tegen de jongens naast me dat die Melo helemaal gek in zijn kop is. Dat merkte ik dit seizoen met Ajax al, toen we tegen Juventus speelden. Je kon tijdens de wedstrijd, na de 1-1, al zien dat hij geïrriteerd was, hij zat telkens al te trappen en tikkies uit te delen. Die rode kaart was voor ons natuurlijk ideaal", gaf de Ajacied aan.

Doordat Nigel de Jong geschorst is voor de halve finale is de kans groot dat De Zeeuw in actie komt. "Het hele toernooi wacht ik al op een kans. Nu lijkt die kans aan te breken. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor, ik ben topfit. Jullie hoeven je geen zorgen te maken."