Ajax-talent droomt van Champions League-tune

Aras Özbiliz staat bij Ajax te boek staat als een talent. Door blessureleed stokte de ontwikkeling van de buitenspeler hier en daar, maar afgelopen seizoen draaide hij de voorbereiding mee met het eerste. Vanavond bekijkt hij Ajax - PAOK vanaf de kant.

Özbiliz behoort niet tot de selectie die gaat spelen in de voorronde van de Champions League. Het 20-jarige talent hoopt echter wel aan te kunnen klampen bij de selectie van Martin Jol aankomend jaar.

In de voorbereiding stuurde trainer Martin Jol hem al aan en maakte hij speelminuten in Ajax 1. "Hij heeft vooral aangegeven welke punten ik moet verbeteren", beaamt de buitenspeler op de clubsite. "Hij zegt dat ik agressief moet bewegen, goed vrij moet lopen en sterker moet worden."

Ajax speelt vanavond het eerste duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Özbiliz werd niet geselecteerd voor de wedstrijd, maar houdt hoop op speelminuten wanneer Ajax het hoofdtoernooi haalt. "Ik heb altijd gedroomd over de Champions League-tune die je hoort als je het veld opkomt. Dat is een jongensdroom."