[WvdW] Uitslag Excelsior - Feyenoord

Excelsior heeft voor een enorme verrassing gezorgd door 'grote broer' Feyenoord met 3-2 te verslaan. Het beslissende doelpunt viel pas diep in blessuretijd en werd door Gyon Fernandez gemaakt. In de eerste helft was de aanvaller ook al verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Excelsior kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Fernandez, die de bal op fraaie wijze in de bovenhoek wist te krullen. Feyenoord heerste echter op het veld, maar de manschappen van trainer Mario Been slaagden er niet in om dit in treffers uit te drukken. Toch kwam de formatie uit Rotterdam-Zuid voor rust op gelijke hoogte, nadat Ron Vlaar de bal binnen kopte.

In de tweede helft was Excelsior brutaler, maar kwam toch op achterstand. Miguel Nelom werkte de bal namelijk achter zijn eigen keeper. Enkele minuten later stonden beide ploegen echter weer op gelijke hoogte, nadat Daan Bovenberg raak kopte.

De slotfase werd uiteindelijk erg aantrekkelijk met aan beide zijden nog kansen op een doelpunt. Fernandez was uiteindelijk het gelukkigste en bezorgde zijn ploeg de eerste drie punten van het nieuwe seizoen.