Özil vertrekt naar Real Madrid

Mesut Özil heeft zijn zin gekregen. De talentvolle Duitser verruilt per direct Werder Bremen voor Real Madrid, zo maakten de Spanjaarden zojuist bekend via haar clubsite.

Özil maakte grote indruk op het WK in Zuid-Afrika en dat trok de aandacht van diverse Europese topclubs. Waar eerst FC Barcelona de beste papieren leek te hebben om de aanvallende middenvelder vast te leggen, diende Real Madrid zich de laatste dagen steeds meer aan als de nieuwe club van Özil.

De 21-jarige Duitser maakte onlangs al meerdere malen kenbaar dat hij Real als zijn ideale nieuwe club ziet. Woensdag arriveert hij in Madrid voor de medische keuring en zal daarna in het Santiago Bernabéu worden gepresenteerd. Real betaalt vijftien miljoen euro voor de jonge Duitser, die bij Werder nog tot medio 2011 onder contract stond.

Özil genoot zijn jeugdopleiding bij Schalke 04, dat hem in de winter van 2008 verkocht aan Werder Bremen. In Noord-Duitsland kwam de WK-revelatie zestig keer in actie, waarin hij dertien keer wist te scoren. De komst van Özil betekent slecht nieuws voor Rafael van der Vaart, die in Özil een concurrent ziet komen.