Webber zamelt geld in voor Van der Drift

Formule 1-coureur Mark Webber zal deel gaan nemen aan kartevenement om geld in te zamelen voor de zwaargeblesseerde Chris van der Drift. De Nederlandse Nieuw-Zeelander liep onlangs bij een race in de Superleague Formula op Brands Hatch twee gebroken vingers, een dubbele rechterenkelbreuk en een gebroken en uit de kom zijnde schouder op.

Om de behandelingen voor Van der Drift te kunnen betalen zullen collega-coureurs op 7 september in Milton Keanes een kartrace gaan houden. Naast Webber hebben ook de Britse Formule 3-kampioen Jean-Eric Vergne, Red Bull-testrijder Daniel Ricciardo, voormalig Red Bull-rijder Brendon Hartley, Formule Renault-rijder Tom Blomqvist en Formule 3-winnaars Alexander Sims en Oli Webb hun medewerking toegezegd.

"Het is echt fantastisch om te zien dat vele vrienden uit de sport me in deze lastige periode steunen. Ik kijk echt uit naar de kartrace. Ik ben er van overtuigd dat het een succes gaat worden en ik kan iedereen die zich voor me inzet niet genoeg bedanken," zei Van der Drift.