Kolles: "Toekomst HRT is veilig"

Volgens teambaas Colin Kolles verkeert Hispania Racing niet in de financiële problemen. De Spaanse renstal zou volgens de geruchten acute geldproblemen hebben, maar volgens de Duitser is er niets aan de hand zolang het team nog rondrijdt.

Kolles geeft wel aan dat de financiële middelen minder dan verwacht zijn, maar niet dat er problemen gerezen zijn. "We hadden wat discussies over het budget in Monza, maar alles is goedgekeurd. Het zijn normale zaken, omdat we doelen moeten behalen, dus er is niets vreemds aan," zei Kolles.

De Duitser voegde er aan toe dat de meeste rekeningen al tot en met het einde van het seizoen betaald zijn, waardoor het team eind 2010 wel kan halen. "De rekening voor de motoren is voor het hele jaar betaald, net zoals de rest. Ik denk dat we er financieel beter voor staan dan vele andere teams. Dat we meer meer geld nodig hebben staan buiten kijf, maar er zijn anderen die veel meer schulden en schuldeisers hebben."

"We betalen alles vooruit, dus op het moment dat we niet rijden betekent het dat we niet betaald hebben. Dus als we rijden hebben we betaald. De situatie moet veranderen, want dit heeft niet met een normale gang van zaken te doen. Elk bedrijf heeft betalingstermijnen, maar dit is een zaak van vertrouwen en geloof."