Reis miste Roda JC Kerkrade door alcoholcontrole

Jonathan Reis ontbrak gisteren in de selectie bij PSV voor het duel tegen Roda JC Kerkrade (0-0), omdat hij in de nacht ervoor aan een alcoholcontrole moest deelnemen. In de vroege ochtend werd de aanvaller aangehouden.

Reis kon zich echter niet verstaanbaar maken, waarna de dienders besloten de speler mee te nemen naar het bureau. Daar werd de voetballer getest op het gebruik van alcohol. Enige tijd later werd hij weer heengezonden. Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, koos er vervolgens voor om de speler buiten de selectie te houden.

Afgelopen donderdag maakte Reis, in het Europa League-duel tegen Sampdoria, zijn rentree bij PSV. In januari van dit jaar werd de Braziliaan ontslagen, maar werd uiteindelijk weer in genade aangenomen. Rutten hoopt nog altijd dat de aanvaller zijn oude niveau weer kan bereiken.

Update:

Een woordvoerder van de politie Limburg-Noord heeft inmiddels laten weten dat Reis driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had zitten. Het rijbewijs van de aanvaller is ingenomen.