Oekraïense zakenman toont interesse in Willem II

Een Oekraïense ondernemer heeft interesse getoond in het overnemen van Willem II. De club staat niet onwelwillend tegenover het voorstel.

Tegenover Voetbal International geeft interim-bestuurder Paul Bottelier van Willem II aan dat de interesse is getoond, maar meer ook niet. "Vorige week kwam er iemand naar me toe met de mededeling dat een Oekraïner zich in het circuit had gemeld met de vraag of wij in zijn voor een gesprek. 'Meer weet ik er op dit moment niet van. Niet zijn naam en niet waar hij zijn geld mee heeft verdiend."

Willem II wil best in zee gaan met de ondernemer, maar die moet dan niet teveel te zeggen willen hebben. "Ik heb geantwoord dat de man van harte welkom is bij Willem II. Als iemand geld naar Tilburg wil brengen, dan kunnen wij daar niet op voorhand nee tegen zeggen. Maar die man moet niet denken dat hij de club zomaar kan opkopen. Wij willen zelf de zeggenschap houden."

Een groep investeerders wil niet dat de club in handen komt van een zakenman. "Zij hebben gezegd: als er een buitenlander komt die de club wil overnemen, dan komen wij in actie. Dan leggen wij geld op tafel en zorgen we er zo voor dat Willem II in Tilburgse handen blijft."