[NHL] Capitals verpletteren Devils

Het NHL-seizoen is inmiddels alweer enkele dagen van start. Vannacht versloegen de Washington Capitals thuis de New Jersey Devils met maar liefst 7-2. Man van de wedstrijd werd sterspeler Alexander Ovechkin die twee goals maakte en een assist gaf. Zijn tweede goal kwam uit een penalty shot nadat hij bij een uitbraak werd neergehaald.

De verwachtingen bij de New Jersey Devils waren hooggespannen bij de start van het seizoen. Alle belangrijkste spelers bleven, en onder anderen verdediger Anton Volchenkov en superster Ilya Kovalchuk werden aan het team toegevoegd. Vooral de lang verwachte komst van Kovalchuk (contract werd eerst afgekeurd door de NHL na lange onderhandelingen met de Rus) zorgde voor een positief gevoel bij de fans. De eerste twee wedstrijden zijn nu echter verloren, waarvan de eerste na overtime.

De Devils kwamen nog wel op voorsprong. Veteraan Jason Arnott, die ook al eerder in zijn carrière voor de Devils speelde, opende de score al na krap twee minuten spelen. Lang konden ze niet van de voorsprong genieten, want verdediger John Carlson maakte dertig seconden later alweer gelijk. Hij pikte de puck op in de neutrale zone en kon zo vrij op goalie Martin Brodeur afschaatsen. De Devils gingen toch met een voorsprong rusten, want verdediger Henrik Tallinder werd na een knappe drop-pass van Dainius Zubrus goed vrijgespeeld. Hij kon zo goalie Michal Neuvirth, die uit positie was, makkelijk verslaan.

De tweede periode was echter volledig voor de Capitals. Na twee minuten spelen maakte Tomas Fleischmann de gelijkmaker. Vervolgens werd er een tijdje niet gescoord, maar Ovechkin brak de wedstrijd in de veertiende minuut van de periode open door verdediger Andy Greene te omspelen en de 3-2 te scoren. Vier minuten later maakte Jason Chimera, die net uit de penalty box kwam en zo de verdediging kon verrassen toen hij werd vrijgespeeld door Fleischmann, de 4-2. Toen Ovechkin een minuut voor tijd ook nog de 5-2 maakte uit een penalty shot was het feest compleet.

In de derde periode strooiden de Capitals nog even wat zout in de wonden door nog tweemaal te scoren. Brooks Laich maakte shorthanded de 6-2, waarna Eric Fehr in de powerplay de eindstand op 7-2 bepaalde. Vervolgens sloeg de frustratie toe bij de Devils, waardoor aan het einde van de wedstrijd maar liefst vijf gevechten ontstonden.

Als gevolg van deze vechtpartijen wordt Pierre-Luc Letourneau-Leblond waarschijnlijk geschorst. Dit komt slecht uit, want de Devils raakten deze wedstrijd ook al verdediger Volchenkov en aanvaller Brian Rolston kwijt. Volchenkov liep een gebroken neus op door een puck die in zijn gezicht werd geschoten. Omdat de Devils dicht tegen de salary cap zitten hebben zij onvoldoende ruimte om nieuwe spelers op te roepen, waardoor zij de volgende wedstrijd waarschijnlijk met minder dan 20 spelers van start moeten.