[NHL] Islanders langs stadgenoot Rangers

De New York Islanders hebben de derby tegen de New York Rangers gewonnen. In het thuisstadion werd het 6-4 voor de Islanders, die nu drie punten uit twee wedstrijden haalden. Man van de wedstrijd was Blake Comeau met twee goals en een assist.

Comeau gaat daarmee door op de voet van vorig jaar toen hij in de laatste vijf wedstrijden viermaal scoorde. Nu heeft hij er al drie gescoord in twee wedstrijden. "Ik heb een eerst-schieten-mentaliteit terwijl ik vroeger altijd eerst wilde passen. Mijn zelfvertrouwen is flink gegroeid en ik hoop dat ik dit nog even vol kan houden," aldus de 24-jarige right winger.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. De Islanders gingen rusten met een 2-1 voorsprong door goals van Comeau en Josh Bailey. Voor de Rangers scoorde Brandon Dubinsky in de powerplay. In de tweede periode scoorden de Rangers weer in de powerplay via verdediger Michael Del Zotto. De Rangers kwamen zelfs op voorsprong door een goal van verdediger Dan Girardi, maar de topscorer van de Islanders van vorig jaar, Matt Moulson, maakte weer gelijk.

In de derde periode kwamen de Rangers op voorsprong door een goal van Artem Anisimov. Goalie Rick DiPietro, die na lang blessureleed eindelijk weer eens keept voor de Islanders, zag er bij deze goal niet goed uit. Uiteindelijk had het geen gevolgen, want in de powerplay maakte ex-Ranger P.A. Parenteau de gelijkmaker. Comeau maakte vervolgens het feestje compleet door amper een minuut later in een nieuwe powerplay de winnende 5-4 te maken. De 6-4 van Frans Nielsen werd in een leeg net gescoord nadat de Rangers goalie Henrik Lundqvist van het ijs hadden gehaald voor een extra aanvaller.

Isles-coach Scott Gordon was blij met de twee punten en keek alsvast vooruit: "Ik denk dat het voor ons team belangrijk is dat we nu drie van de vier punten hebben behaald in deze twee thuiswedstrijden. De komende periode spelen we namelijk twaalf van de veertien wedstrijden uit. Ook met de manier waarop we de overwinning uit het vuur gesleept hebben ben ik erg blij." Verliezend coach John Tortorella was opvallend positief over zijn ploeg. "Hier moeten we van leren. Ik zag veel goede dingen van mijn team, maar we werden er niet voor beloond. Toch ben ik niet ontevreden over ons spel, er ging veel goed."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
New York Islanders New York Rangers 6-4
St. Louis Blues Anaheim Ducks 5-1
New Jersey Devils Pittsburgh Penguins 1-3
Buffalo Sabres Chicago Blackhawks 3-4
Philadelphia Flyers Colorado Avalanche 4-2
Washington Capitals Ottawa Senators 3-2 (OT)
Vancouver Canucks Florida Panthers 2-1