[EL] Uitslag AZ - FC Dinamo Kiev

AZ is opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Na de 4-1 afstraffin bij Bate Borisov verloor de ploeg van Gertjan Verbeek vandaag van FC Dinamo Kiev. In het eigen AZ-stadion waren de Oekraïners met 2-1 te sterk.

Een slecht begin van de wedstrijd heeft uiteindelijk de beslissing gebracht. Na een kwartier wist Kiev via een counter op voorsprong te komen. Miljevski stond alleen voor Romero en wist koelbloedig de score te openen. AZ was tot die tijd eigenlijk alleen maar in beeld door het maken van overtredingen.

Na het doelpunt van Kiev begon AZ eindelijk een beetje te voetballen. Doelman Koval moest daarna een aantal keer optreden en dat ging hem goed af. Jonathas wist daarna de bal nog een keer voor te geven op Falkenburg en toen was het wel raak. Alleen konden de Alkmaarders niet lang blijven juichen. Binnen vijf minuten was het opnieuw raak via een hoekschop kon Chatsjeridi makkelijk binnen koppen.

Na rust viel er op de inzet van AZ niks weinig af te dingen, maar het ontbrak aan scoringskracht. Tientallen kansen kreeg de ploeg van Verbeek maar geen enkele wist de lijn te passeren. In de blessuretijd kreeg Moisander zijn tweede gele kaart en mocht alvast gaan douchen. Kiev vond het genoeg en wist de wedstrijd erna prima uit te spelen.