[NHL] Blues blijven thuis ongeslagen

De St. Louis Blues hebben hun zesde thuiswedstrijd op rij gewonnen. Dit keer waren zij te sterk voor de San Jose Sharks: 2-0. Man van de wedstrijd werd Jaroslav Halak, de playoff-held van de Montreal Canadiens vorig seizoen. Daar kozen zij echter voor Carey Price als eerste goalie, waardoor Halak mocht vertrekken. Deze ruil heeft de Blues geen windeieren gelegd, want ze zijn het seizoen uitstekend begonnen.

Halak stopte alle 25 schoten op doel van de Sharks. Voor de Sharks was dit het laagste aantal schoten op doel dit seizoen. "Vanaf het begin hadden we een wedstrijdplan en daar hebben we ons uitstekend aan gehouden. Vooral in de derde periode hebben we sterk verdedigd", aldus de goalie. "Ik doe niets bijzonders, ik doe gewoon mijn best."

Matt D'Agostini opende laat in de eerste periode de score, waarna David Perron in de tweede periode de 2-0 scoorde. Tien minuten daarvoor moest hij nog naar de kleedkamer door een elleboog van Sharks-captain Joe Thornton. Jumbo Joe werd hiervoor de rest van de wedstrijd geschorst. Thornton vindt overigens dat hij zelf weinig fout deed: "Ik beschermde me gewoon tegen een aankomende bodycheck. Hij kwam tegen mij aan eerlijk gezegd."

De Sharks werden voor de tweede keer op rij zonder doelpunten gehouden, terwijl in een aantal andere wedstrijden het net veelvuldig werd gevonden. "Het is bij ons alles of niets dit seizoen. We hebben aanvallend een probleem en dat moeten we oplossen." Coach Todd McLellan maakt zich iets minder zorgen en vindt dat zijn spelers moeten ontspannen. "We hadden drie breakaway-kansen maar schoten niet op doel. Ook hadden we een paar twee tegen één-situaties waarbij we niet op doel schoten. Dit zijn kansen waarvan er normaal gesproken altijd wel één of twee ingaan. Nu gebeurde dat niet."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
St. Louis Blues San Jose Sharks 2-0
Philadelphia Flyers New York Rangers 4-1
Atlanta Thrashers Columbus Blue Jackets 0-3
Colorado Avalanche Vancouver Canucks 1-3
Los Angeles Kings Tampa Bay Lightning 1-0