Uitslag Liverpool - Chelsea

Liverpool heeft vandaag met 2-0 van Chelsea gewonnen. Fernando Torres was tweemaal trefzeker voor de thuisploeg. Liverpool steeg door de overwinning naar de negende plaats, terwijl koploper Chelsea de concurrentie ziet naderen.

De intenties waren in het begin van de wedstrijd duidelijk. Chelsea zocht direct naar de openingstreffer. De ploeg van trainer Ancelotti kreeg na twaalf minuten achter een tegendoelpunt te verwerken. Na een fraaie voorzet van Kuyt, zette Torres zijn ploeg Liverpool op 1-0.

Kort voor rust werd de marge uitgebreid. Op aangeven van Raúl Meireles scoorde Torres prachtig vanaf de rand van de zestien zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In de tweede helft probeerde Chelsea de aanslutingstreffer te scoren, maar de hechte verdediging van Liverpool hield de boel netjes dicht.

Door de overwinning stegen The Reds een flink aantal plaatsen. De ploeg van trainer Hodgson staat nu op de negende plaats. Ondanks de nederlaag blijven The Blues lijstaanvoerder. Het gat met nummer twee Manchester United slonk wel naar twee punten.