Uitslag Inter Milan - AC Milan

AC Milan heeft de eerste stadsderby van dit seizoen in winst weten om te zetten. In het Giuseppe Meazza werd Inter Milan met 0-1 verslagen. Voormalig Inter-spits Zlatan Ibrahimovic was na vijf minuten met een benutte strafschop verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Aan de kant van Inter startte Wesley Sneijder in de basis, terwijl Clarence Seedorf het rood-zwarte tricot van AC Milan vanaf minuut één om de schouders droeg. Het was Inter dat in het begin van de eerste helft het initiatief nam. Milan zocht naar de counter en binnen vijf minuten was het al raak. Zlatan Ibrahimovic kapte in het vijandelijke strafschopgebied zijn directe tegenstander Marco Materazzi uit, die vervolgens de oud-spits van Ajax onderuit haalde. De daaropvolgende strafschop werd vervolgens door Ibrahimovic zelf benut.

In het vervolg van de eerste helft was Ibrahimovic opnieuw dicht bij een treffer, maar de harde volley van de Zweedse spits ging maar net over het doel van Inter-goalie Luca Castellazzi. Ook Inter was dicht bij een treffer. Sneijder mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de doelpaal. Met een 0-1-stand gingen beide ploegen de rust in.

In het tweede bedrijf waren het vooral de Nederlanders die bij beide ploegen voor gevaar zorgden. Zowel Seedorf als Sneijder kregen een drietal mogelijkheden om te scoren, maar telkens ging de bal er niet in. Ibrahimovic ontsnapte halverwege de tweede helft aan een rode kaart, nadat hij Materazzi raakte met een wilde karatetrap. Toch moest Milan na ruim een uur spelen met tien man verder. Ignazio Abate liet zich provoceren door Goran Pandev en ontving voor zijn charge zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Daardoor leek de spanning in de wedstrijd terug te keren, maar de ploeg van Rafael Benítez kon opvallend genoeg niet voor gevaar stichten voor het doel van Milan-keeper Christian Abbiati. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-1-overwinning in het voordeel van AC Milan. Door de driepunter heeft de rossoneri een voorsprong van één punt op nummer twee Lazio Roma. Internazionale neemt na deze speelronde de vijfde plek in. De achterstand van de nezzazuri op AC Milan bedraagt zes punten.