Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 49

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

In de Premier League blijft Sunderland het goed doen. Afgelopen weekend werd West Ham United met 1-0 verslagen waardoor Sunderland nu zevende staat. Bij de winnende ploeg viel Boudewijn Zenden vlak voor tijd in. Newcastle United, met Tim Krul onder de lat, verloor uit bij West Bromwich Albion met 3-1. Voor het bestuur van Newcastle was het verlies aanleiding om coach Chris Hughton te ontslaan. Laagvlieger Wigan Athletic speelde met 2-2 gelijk tegen Stoke City. Ronnie Stam kwam bij Wigan een kwartier voor tijd als invaller op het veld.

The Swan, mascotte van Swansea City, had weer reden tot juichen

In de Championship verloor Middlesbrough, met Marvin Emnes in de basis, met 1-0 bij Coventry City. Marion King maakte in de 78e minuut van de wedstrijd de enige goal van de wedstrijd. Swansea City won met 1-3 bij Ipswich Town en bezet nu de derde plaats. Dorus de Vries, die zijn team vooral in de eerste helft met prima reddingen in de wedstrijd hield, stond bij Swansea onder de lat terwijl Gianni Zuiverloon de gehele wedstrijd bij Ipswich meespeelde.

Laagvlieger Esbjerg fB heeft tijdens ontmoeting met koploper FC Kopenhagen niet kunnen stunten. In Kopenhagen ging de ploeg met 3-1 onderuit. Tim Janssen kreeg opnieuw een basisplaats bij Esbjerg, maar werd in de rust gewisseld. Door de nederlaag blijft Esbjerg op de voorlaatste plaats van de ranglijst.

Germinal Beerschot blijft in de onderste regionen staan. Zondag werd thuis met 0-1 verloren van RC Genk. Sherjill MacDonald kwam bij de thuisploeg in de tweede helft als invaller in het veld. sc Lokeren won in de Belgische competitie met 2-1 van Standard Luik. Benjamin de Ceulaer scoorde beide treffers voor Lokeren, waar Donovan Deekman vlak voor tijd inviel. Club Brugge versloeg zondag Westerlo met 4-3. Ivan Perišić zorgde voor de beslissende goal. Ryan Donk kwam bij de ploeg van coach Adrie Koster als invaller op het veld.

In de 2. Bundesliga steeg FC Augsburg naar de tweede plaats dankzij een 4-0 overwinning thuis op Energie Cottbus. Nando Rafael scoorde driemaal voor Augsburg waar Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Kees Kwakman in de basis stonden. Bij Cottbus speelde Jules Reimerink de gehele wedstrijd mee.

In de Australische competitie stond er tijdens de midweekse speelronde een wedstrijd op het programma tussen twee landgenoten. Gold Coast United, met Bas van den Brink in de gelederen, trof in eigen huis North Queensland Fury. Bij deze ploeg staat Dyron Daal onder contract en hij kon, net als Van den Brink, rekenen op een basisplaats. North Queensland Fury, laatste in de A-league, won verrassend met 1-2. Afgelopen zondag maakte Gold Coast United de zeperd goed. Ditmaal werd Melbourne Heart met 3-0 verslagen. Van den Brink wist de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Tevens pakte de verdediger een gele kaart. Bij de bezoekers speelde Gerald Sibon de hele wedstrijd mee, terwijl Rutger Worm na rust inviel. Gold Coast United staat na dit weekend derde, terwijl Melbourne Heart op de zesde plaats staat.

North Queensland Fury kon de winst tegen Gold Coast United geen passend vervolg geven. In eigen huis nam de ploeg het afgelopen weekend op tegen Newcastle Jets, dat met 0-2 won. Daal begon opnieuw in de basis, maar werd ruim een kwartier voor tijd gewisseld. Adelaide United heeft dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij middenmoter Wellington Phoenix werd met 2-1 verloren. Sergio van Dijk speelde bij Adelaide de gehele wedstrijd mee en scoorde de openingstreffer. Door de nederlaag bedraagt de achterstand op koploper Brisbane Roar zes punten. Adelaide heeft echter nog twee wedstrijden tegoed.

Central Coast Mariners, de ploeg waar Patrick Zwaanswijk onder contract staat, boekte thuis een ruime 4-0 overwinning op laagvlieger Sydney FC. Zwaanswijk stond de gehele wedstrijd in de verdediging van de winnende ploeg. Door de driepunter naderden ze de derde plaats van Gold Coast United tot één punt.

AEK Larnaca heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens een partij weten te verliezen. Op bezoek bij laagvlieger AE Paphos werd met 2-0 verloren. Danny Schenkel, Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en Edwin Linssen speelden allen mee bij Larnaca. Hofland scoorde halverwege de tweede helft in eigen doel en zette daarmee de tegenstander op 2-0. Door de nederlaag staat Larnaca na dit weekend derde. Anorthosis Famagusta blijft wisselvallig presteren dit jaar. Afgelopen weekend werd er opnieuw niet gewonnen. In eigen huis kwam de ploeg, waar Jeffrey Leiwakabessy de gehele wedstrijd meespeelde, niet verder dan 1-1 tegen Ethnikos Ahnas. Door de puntendeling staat Anorthosis vierde, zeven punten achter nummer drie AEK Larnaca.

Mike Zonneveld deed de gehele wedstrijd mee voor AEL Limassol
(Wikimedia/Commons/PaulBlank)

APOEL Nicosia blijft koploper in Cyprus. De ploeg kwam op bezoek bij AEL Limassol weliswaar niet verder dan 2-2, maar blijft een voorsprong van vijf punten houden ten opzichte van nummer twee Omonia Nicosia. Joost Broerse kon bij APOEL opnieuw niet rekenen op speelminuten. Bij AEL Limassol deden twee landgenoten mee. Mike Zonneveld speelde de gehele wedstrijd mee, terwijl Nicky Hofs tien minuten na rust inviel. AEL Limassol blijft door de puntendeling in de middenmoot hangen.

Red Bull Salzburg, de nummer drie in Oostenrijk, speelde met 1-1 gelijk tegen de nummer vier Austria Wien. David Mendes da Silva stond in de basis en zorgde voor het doelpunt van Red Bull.

In Zwitserland verloor St. Gallen de thuiswedstrijd tegen Xamax Neuchâtel met 0-2. Tim Bakens speelde de gehele wedstrijd bij de verliezende ploeg mee, terwijl Sandro Calabro inviel. St. Gallen bezet de negende plaats met zestien punten uit zeventien duels. FC Sion, met Michael Dingsdag in de basis, won met 2-0 van de nummer laatst Grasshoppers. Sion staat vierde met 24 punten uit zeventien duels, acht minder dan koploper FC Luzern.

In de Italiaanse Serie C1/A heeft Monza met 0-1 verloren van Como. Door de thuisnederlaag blijft Monza op de voorlaatste plaats staan. Zowel Sander Westerveld als Chedric Seedorf konden rekenen op een basisplaats. Seedorf werd na ruim een uur spelen gewisseld.

Hedewiges Maduro heeft met zijn ploeg Valencia niet weten te stunten op bezoek bij Real Madrid. De ploeg ging met 2-0 ten onder, al kwam de uitslag pas tot stand nadat Valencia-speler Albelda na 65 minuten met tweemaal geel het veld moest verlaten. Maduro speelde de gehele wedstrijd mee in de defensie van Valencia. Door de nederlaag staat Valencia na dit weekend op de vijfde plaats van de Primera División. Hércules Alicante heeft de wedstrijd tegen Deportivo La Coruna niet weten te winnen. De ploeg verloor op bezoek bij Deportivo met 1-0 en blijft daardoor op de veertiende plaats staan van de Primera División. Royston Drenthe stond in de basis bij Hércules, pakte een gele kaart en werd na ruim een uur spelen gewisseld. Doelman Piet Velthuizen moest na zijn basisplaats van vorige week weer op de bank plaatsnemen.

Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!