[NHL] Bruins winnen thriller van Flyers

De Boston Bruins hebben de Philadelphia Flyers in een spannende wedstrijd met 7-5 verslagen. In de wedstrijd was er maar liefst vijf keer een andere ploeg aan de leiding, maar uiteindelijk trokken de Bruins aan het langste eind. Verdediger Steven Kampfer maakte de beslissende 6-5.

Beide ploegen scoorden één keer in een gelijkopgaande eerste periode. Scott Hartnell opende de score voor de Flyers en verdediger Zdeno Chara maakte met een hard afstandsschot in de powerplay de gelijkmaker. De Flyers gingen vervolgens met een 3-2 voorsprong de derde periode in. De Bruins kwamen nog wel op een 2-1 voorsprong via Patrice Bergeron, maar Nikolay Zherdev en Jeff Carter zorgden alsnog voor een voorsprong voor de Flyers.

De Bruins kwamen in de derde periode echter goed uit de startblokken, en binnen twee minuten stonden zij met 4-3 voor door goals van veteraan Mark Recchi en Michael Ryder. Philadelphia gaf echter niet op in wist met twee goals zelfs weer op voorsprong te komen. Danny Briere en verdediger Sean O'Donnell waren de scherpschutters. Brad Marchand maakte gelijk, waarna Steven Kampfer ruim een minuut voor tijd de beslissende 6-5 maakte. De 7-5 viel in een leeg net nadat de Flyers goalie Brian Boucher uit het doel haalden voor een extra aanvaller.

Bruins-coach Claude Julien was duidelijk in zijn nopjes na de overwinning: "We moesten een paar keer van een achterstand terugkomen. Als je een team als de Flyers, dat zo goed speelt, op deze manier verslaat is dat erg prettig." De Flyers hadden hun laatste vier wedstrijden gewonnen en wonnen maar liefst twaalf van de laatste zestien wedstrijden. De Bruins doen het ondertussen ook niet slecht en haalden 17 van de mogelijke 22 punten uit de laatste 11 wedstrijden.