Uitslag Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

De winterstop zit er voor veel voetbalteams in Europa weer op, zo ook in de Bundesliga. Daar stond meteen een topper op het programma. Koploper Borussia Dortmund nam het uit op tegen de nummer drie Bayer Leverkusen en won eenvoudig met 1-3.

Bij rust was de stand tussen de beide ploegen nog 0-0, mede doordat Dortmund-speler Robert Lewandowski oog in oog met Leverkusen keeper Rene Adler faalde. Na rust gaf Dortmund even gas en binnen zes minuten vielen er drie goals. Kevin Grosskreutz zette de koploper op 0-1 om vlak daarna via een fraai schot in de hoek de score te verdubbelen. De pas 18-jarige Mario Götze schoot door de benen van Adler de 0-3 binnen.

Tien minuten voor tijd mocht Stefan Kiessling de eer voor de thuisploeg nog redden en hij tekende de 1-3 eindstand aan. Met dit resultaat heeft Dortmund nu dertien punten voorsprong op de nummer drie Bayer Leverkusen.