[NHL] Ducks krijgen smaak te pakken

De Anaheim Ducks lijken naarmate het seizoen vordert steeds meer in de winning mood te komen. Vannacht werd er, ondanks slecht spel, met 3-2 van de Edmonton Oilers gewonnen. Dit was de zevende overwinning in tien wedstrijden. De reeks kwam voor een groot deel tot stand zonder Ryan Getzlaf, de sterspeler van de Ducks. Hij is enkele weken uitgeschakeld door een gebroken jukbeen.

Opmerkelijk feit was dat veteraan Teemu Selanne (40 jaar oud) zijn 1300ste NHL-punt maakte. Hij scoorde de 2-0 in de eerste periode nadat verdediger Luca Sbisa met een hard afstandsschot voor de 1-0 had gezorgd. Met nog drie minuten te gaan in de tweede periode maakte hij ook de 3-0, waarmee de overwinning in de pocket leek.

Niets was minder waar, want nog in dezelfde periode kwamen de Oilers terug tot 3-2. Nog geen minuut na de goal van Selanne maakte Magnus Paajarvi de 3-1, en 26 seconden later maakte Sam Gagner de 3-2. Doordat in de derde periode, ondanks aandringen van de Oilers, niet meer werd gescoord gingen de Ducks er alsnog met de overwinning vandoor. "We zijn blij met de punten, maar we kunnen moeilijk blij zijn met de manier waarop", aldus feestvarken en matchwinner Selanne. "Ze waren veel beter in de dede periode. Ze waren aggressiever, schaatsten harder en wonnen alle gevechten om de puck. Wij hadden een goalie die alles tegenhield. Het is dan ook aan hem te danken dat we hier gewonnen hebben."

Goalie Curtis McElhinney eindigde op 23 reddingen uit 25 schoten op doel. Hij moest nog wel even van het ijs af in de tweede periode. Teamgenoot Maxim Lapierre's schaats sneed de goalie in de nek, waardoor hij gehecht moest worden. Jonas Hiller, normaal gesproken de startende goalie, nam zijn plek over en maakte drie reddingen uit drie schoten op doel. Enkele minuten later nam McElhinney zijn plek tussen de palen weer in. "Ik wist al dat ik weer zou spelen toen ik gehecht moest worden, dus zo erg was het niet. Ik ging voor een puck en viel op de achterkant van iemands schaats. Ik wist dat ik een snee had, maar het voelde niet heel ernstig."

Uitslagen NHL

 

Thuis Uit Uitslag
Anaheim Ducks Edmonton Oilers 3-2
Washington Capitals Ottawa Senators 3-1
Minnesota Wild Vancouver Canucks 4-0
New York Rangers Philadelphia Flyers 2-3
Chicago Blackhawks Nashville Predators 6-3